E-amil: turbopegazus@gmail.com
Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

Szombat - Vasárnap: zárva
   Menü

Hírek, információk

Miért a legjobb megoldás a szendvicspanelből való építés?

Miért a legjobb megoldás a szendvicspanelből való építés? Amikor építésre vagy felújításra szánjuk el magunkat akkor nagyon fontos a költségtényező. Így van ez az ipari és melléképületek építésénél. Egy épület költségét viszont nem csak az anyagok ára adja. A további fenntartási költségek is nagy szerepet játszanak a megtérülésben. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azzal, hogy szendvicspanel termékeinket mennyiségtől függetlenül mindenki számára elérhetővé tesszük.

Sokat hallhatunk a bizonyos hőátbocsátási  tényezőről. Ezt az értéket szokták „U” vagy „k” betűvel jelölni az építőanyagok és épületek hőszigetelő képességére vonatkozóan. A mértékegysége W/m2k.

Mit is jelent ez?

Ha van egy anyag vagy épület szerkezet (ez lehet födém, fal, nyílászáró stb.) amelynek két oldalán nem egyforma a hőmérsékelet a melegebb oldal felöl elkezd a hő kiáramolni a szerkezet keresztül a hidegebb oldal fele. Kimegy a házból a meleg szoktuk mondani.

Ezt a számot általában 1 m2 felületre szokták megadni.
Ha az U=0,1   akkor ha a szerkezet két oldalán 1C° különbség van 0,1 W hőenergia áramlik ár rajta adott idő alatt.

Nézzünk erre egy példát:

Az alábbiakban két típusú építőanyag viselkedését hasonlítjuk össze a teljesség igénye nélkül.

Vegyünk példának egy 10 x 10 m épületet 2,75 m belmagassággal.
A külső hőmérséklet 0C° a belső 22C°.

Fal hossza 4 x 10m = 40 m
Falfelület: 400x 2,75m= 110 m2

1.    30 NF téglafal 5 cm EPS szigeteléssel

A szerkezet „U” értéke 0,31 W/m2k. Ez 22 C° különbségnél 1 m2 esetén 22 x 0,31=6,82 W energi átbocsátást jelent.

A teljes falfelületen:

110 m2 x 0,31W/m2K x 22=750,2 W hő veszteséget jelent.  Ennyi energia kell adott idő alatt ( 1 órával szokták számolni) hogy a belső hőmérsékletet 22 C°-on tartsuk.

2.    100 mm vastag PUR töltetű szendvicspanel, mind két oldalán lemez fegyverzettel.

A szerkezet „U” értéke 0,21 W/m2K. Szintén 22 C° hőmérséklet különbségnél 22 x 0,21 =4,62 W energia átbocsátást jelent.

A teljes falfelületre:

110 m2 x 0,21 W/m2K  x 22= 508,2 W hő veszteséget jelent. Ennyi energia kell adott idő alatt, hogy a belső hőmérsékletet 22 C°-on tartsuk.

A két eredmény közötti különbség 32,2 %. Minden egyéb tényező változatlansága mellett a szendvicspanelből készült épület fűtéséhez kb. 32 %-al kevesebb energiára van szükség.

Fontos megjegyezni a szendvicspaneleknek nem csak ebben van előnyük a hagyományos építőanyagokkal szemben. Minden épületrészhez külön speciális elemekkel tudunk szolgálni vásárlóink részére. Ezeknek a szerkezeteknek az „U” értéke nem vagy csak minimálisan tér el egymástól. Ezzel teljesen elkerülhetőek a hőhidak. Így ha egy épületnek a falai mennyezete vagy teteje is ebből az anyagból készül további energia megtakarításra van lehetőségünk és elkerüljük a hőmérsékletek különbségből adódó káros hatásokat, mint a páralecsapódás.
Legfrissebb hírek

Megérkezett legújabb garázskapu panel szállítmányunk

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy megérkezett legújabb garázskapu szállítmányunk. Több ezer m2 szekcionált garázskapu panellel várjuk vásárlóinkat, több féle színben, méretben és bordázattal, az igényeknek megfelelően!

LEGÚJABB MUNKÁINK
Bosch vizsgabázis Két beállós garázs Manitu telep szlovákia Kutyaólak Vadász les Tankönyvraktár Virág nagykereskedés Hűtőkamrák kivitelezése Autómosó Félixfürdő Túrkevei raktárépület Nyírbátori üzemcsarnok Nyaraló épület Nyékládháza Virág csarnok